Spanje                                                                                                     

Click for Tenerife, Canary Islands Forecast

Tenerife

 

Tenerife is een vulkaanachtig eiland dat behoort tot de eilandengroep van de Canarische eilanden (SP). Met de Tide als hoogste berg wat ook een bezoek meer dan waard is een zeer mooi eiland. 

                         

                                       Canarische eilanden

Tip: boek geen hotel in de buurt van Veronicas. Dit is zeer luidruchtig en wordt voornamelijk bezocht door dronken Engelsen. Het is beter in de buurt te zitten van Compostella beach. Dan zit je mooi aan de rand maar nog wel in het centrum van Playa de las Americas en in de buurt van Los Christianos. In Playa vindt je allemaal restaurantjes en bars die tot in de vroege ochtend open zijn. Er zijn ook veel Nederlandse bar/eetcafe's zoals: Tante Toos, De Flying Dutchman, De Bierelier enz. Hier kunnen de mensen die tijdens de vakantie slecht afscheid kunnen nemen van de frituurpan zeer goed terecht. Zelf ga ik liever na een Canarisch restaurantje (dat wil niet zeggen dat ik geen frikadelletje heb gehad, zucht).

 

Mei 2001

Ik heb gedoken bij Mantasub. Deze duikbasis wordt gerund door Belgen en Italianen en bevindt zich direct in de haven. Ze hebben een eigen boot en duiken veel op het huis rif Palma. Andere bezochte duikplaatsen zijn: El Condensito, Pulpo en Punta Raska.

Ps: ze namen het niet al te nauw met de regels. Voor mij genoeg reden om hier niet meer naar toe te gaan.

 

 

Juli 2002

Ik heb gedoken bij Duikbasis Aqua Marina. Een zeer leuke duikbasis ongeveer 50 meter van het strand. Het is er zeer gemoedelijk en voldoet aan alle eisen die een duiker van een duikbasis mag verwachten ( goede begeleiding, briefing, veiligheid en een gezonde dosis humor ). Nationaliteit is Engels en de divemaster/instructor zijn Engels/Nederlands. Er zijn drie bootduiken per dag, voor de ochtendduik vertrekt men om 9:00 en 11.30. De middagduik vertrekt om 14:30. Er wordt gedoken met 1 duikleider per 5 duikers.
We doken met 7 mm pakken want het water was niet wat ik gewend was in de caribean (ik geef het toe, ben mooi weer duiker). Je kon kiezen uit 12 of 15 liter stalen tanks. Voor de normale gebruiker was 12 liter genoeg. De duiken waren kant- of bootduiken. Aan boord waren: zuurstof koffer, gereedschap koffer en water. Bij terug komst kan men zich douchen en zijn er schone handdoeken aanwezig.

Sinds 2004 is de duikbasis over gegaan in nieuwe handen. Dus er kan het één en ander verandert zijn.

Deze zeer gemoedelijke duikbasis is te vinden op website: http://www.aqua-marina.com/

Adres:                                                              

Aqua Marina
Centro Comercial Compostella Beach                                       
Playa de la Americas
Tenerife 38660
Canary Islands

De Nederlandse instructeur "Ray Vonk" die hier werkte, werkt nu hier:

Wannadive Nederlands duikcentrum op Tenerife
Contactgegevens:

Wannadive S.L.
Local 8001, CC. Compostela Beach
Playa de Las Americas,
Arona, 38660, Tenerife.
Tel: +34 922 796 186
http://www.wannadivingtenerife.com
Email: info@wannadivingtenerife.com
 

 

De duikplekken:

El Aquario

Diepte van de duik is 20 meter. De mooiste duik vond ik El Aquario. Op de bodem word je begroet door gewone roggen en 2 zeer grote atlantische roggen         

                

               atlantische rog                                                    stargazer

De roggen waren duikers gewend, waarschijnlijk werden ze gevoerd. Ook ligt hier een klein wrak. Dit wrak is rijkelijk voorzien van bewoners. Allerlei verschillende vissen (schorpioen vissen, Lizzard vissen, spin krabben) die hun territorium beschermen. Ook leven hier permanent twee zwarte murenen.

               

              gewone roggen                                            wrak El Aquario

Deze duik was fantastisch. Je kon mooi met de roggen spelen en als toetje had je het wrak.

El Condesito

Diepte 23-34 meter. De El Condesito is een wrak gevuld met zakken cement. Het schip is tegen een rif gevaren en is gedeeltelijk in twee stukken gespleten. Wat direkt opvalt zijn de mooie trompet vissen die hier rond zwemmen.

Rocadores del Faro

Diepte 22-25 meter. Deze plek is genoemd naar de grote groep vissen ( de roncadores ook wel bastard grunt genoemd ) die zich daar altijd bevind. Andere vissen die ik daar gezien heb zijn: sepia, schorpioen vis, trigger vis en pappagaai vissen.

                 

                   roncadores                                                  swimthru

Monataña Amarillo

Diepte 19 meter. Deze plek heet letterlijk vertaald de gele berg. Het gebied bestaat uit grote rots formaties met stijle wanden. Onderweg naar de tweede rots formatie kom je nog een badkuip tegen.

Playa Paraiso

Diepte maxiamaal 25 meter. Deze duiksite bestaat uiteen doolhof van grote rotsblokken en rots formaties. De vissen die wij gezien hebben waren: Adelaars roggen, zwarte atlantische rog en een zwarte murene. Onderweg kom je ook nog langs een groot anker.

                                              

                                                           Atlantische rog

El Balito

Diepte maximaal 24 meter. Deze duik kenmerkt zich door de mooie kleine grotjes waar je door heen kunt zwemmen. Het zijn zeer open kleine grotjes dus verder geen gevaarlijke grotten.